Menadžment KK Bosna razriješen dužnosti
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Menadžment KK Bosna razriješen dužnosti

Upravni odbor Košarkaškog kluba Bosna BH Telecom danas je izdao saopštenje za javnos u kojem se navode razlozi lošeg djelovanja nekadašnjeg košarkaškog giganta u proteklom periodu.

“Osnovni razlozi dugogodišnje krize kluba koji je dijelio sudbinu većine sportskih kolektiva u regiji su bili nedovoljna materijalna podrška društveno-političke zajednice, nagomilani dugovi iz prethodnog perioda, gubitak sponzora, nemogućnost angažovanja kvalitetnog igračkog i stručnog kadra, nerješeni odnosi u korištenju i finansiranju objekata za održavanje treninga i utakmica, neodgovarajući pravni status kluba (neprofitna forma poslovanja) koji niti je bio dovoljno podržan od strane društvene zajednice, niti je mogao privući ulagače niti na duži period adekvatne sponzore, neadekvatan način upravljanja i rukovođenja klubom i dr.”, navodi se u saopćenju.

Dalje se navodi da je UO je od početka svog mandata 17. maja 2011. pokušavao pronaći rješenja za izlazak iz dugogodišnje krize, tako da je odmah u prvoj godini mandata evidentirano realno stanje kluba, napravljen revizorski izvještaj i nakon izvještaja je urađen sanacioni program. Razmatrana su sva moguća rješenja pravnog statusa Kluba za naredni period i uslovi pod kojima je moguć dalji, a što će biti prezentovano na Skupštini kluba.

U posljednje tri godine, promijenila su se tri predsjednika UO kluba. Mnogo je bilo negativnosti, otežavajučih okolnosti, ali i pored toga, dug kluba je smanjen.

U glavnom dijelu saopštenja, vi izabrani i imenovani dužnosnici u KK Bosna, predsjednik UO i svi članovi, stavljaju na raspolaganje Skupštini svoje mandate:

“Direktor kluba je dao ostavku, koju je UO prihvatio, a ostali dio menadžmenta je razriješen dužnosti. UO će raspisati konkurs za menadžment, a u skladu sa novom sistemacijom radnih mjesta u Klubu. Cjelokupni UO, svi izabrani i imenovani dužnosnici, menadžment kluba, nastavit će svoje djelovanje do sjednice Skupštine kluba u aprilu 2014. u cilju obezbjeđenja uslova klubu za završetak takmičarske sezone, kvalitetne pripreme Skupštine i izbora novog UO i menadžmenta kluba. Stručni štab i igrači KK Bosna, nastavit će se maksimalnim angažovanjem na postizanju što boljih rezultata do kraja takmičarske sezone. Košarkaški klub Bosna sa nekadašnjom renomeom i izvanrednom tradicijom, zaslužuje mnogo veću pažnju cjelokupne društvene zajednice, privrednih i drugih kolektiva, prijatelje kluba, i svih onih kojima je Bosna na srcu a sa ciljem vračanja stare slave i renomea imena koji klub nosi.”


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.