Manifestacija ‘Brze ligure i sanke’ u nedjelju na Trebeviću
Foto: Starigrad.ba

Manifestacija ‘Brze ligure i sanke’ u nedjelju na Trebeviću

Foto: Starigrad.ba

Foto: Starigrad.ba

Tradicionalna manifestacija “Brze ligure i sanke”, u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “Trebević”, bit će održana u nedjelju (23. februara) u 12:00 sati. Takmičenje u brzom sankanju i liguranju održat će se na Trebeviću, na cesti uz Bob stazu.

Poslije takmičenja bit će upriličen prigodan program i druženje uz muziku, čaj, roštilj i tradicionalni planinarski domaći grah. Ovo je deseto po redu takmičenje u brzom sankanju i liguranju i održava se pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad. Manifestacija se i ove godine, kao i prethodnih, organizuje u povodu očuvanja uspomene na 14. Zimske olimpijske igre, održane 1984. godine u Sarajevu.

Za sve posjetitelje koji odluče doći vlastitim vozilima, obezbjeđen je parking kod Prvog šumara sa dežurnim redarom, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Samo održavanje manifestacije u tradicionalnom obliku je pod znakom pitanja, s obzirom na to da su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine za nedjelju je najavio oblačno vrijeme s kišom u jutarnjim satima.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.