Stadion Grbavica za korak bliži trećoj kategoriji i mogućnosti igranja A reprezentacije BiH
Foto: Emir Džanan, Sarajevski.ba

Stadion Grbavica za korak bliži trećoj kategoriji i mogućnosti igranja A reprezentacije BiH

Danas je potpisan ugovor između FK Željezničar i Agencije za zaštitu ljudi i imovine GAMA AA o nabavci i ugradnji opreme za zatvoreni sistem tehničke zaštite video nadzora na Stadionu Grbavica.

Nakon što je u prethodnom periodu izvršena instalacija video nadzora na tribini i ulazima u Zapad A1, VIP, VIP galeriji, okolnom prostoru i svim službenim prostorijama, u roku od 30 dana će biti postavljeno dodatnih 40 kamera visoke rezolucije na svim ulazima Sjeverne, Istočne i Južne tribine te prostoru u galeriji i tribinama stadiona.

Na ovaj način video kamerama najmodernije tehnologije će biti pokriven svaki ugao Stadiona Grbavica koji će omogućiti veću sigurnost za sve posjetioce te olakšati rad službenika MUP-a KS i zaštitarske agencije iz kontrolne prostorije. Sistem video nadzora će biti posebno izražen u ulazu i Sektoru B6 za gostujuće navijače.

Realizacijom ovog projekta spriječit će se neovlašteni ulazak osoba na utakmice našeg Kluba, povećati prihod od ulaznica kao i sama bezbijednost na stadionu te će se Stadion Grbavica približiti kategoriji 3 UEFA Pravilnika o kategorizaciji stadiona, piše zvanina stranica FK Željezničar.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.