Klizalište u parku Hastahana otvoreno do 15. februara
Foto: centar.ba

Klizalište u parku Hastahana otvoreno do 15. februara

S obzirom na izuzetno pozitivan odjek javnosti i intenzivno korištenje ledene plohe, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na inicijativu Općinskog vijeća odlučio produžiti korištenje Addiko klizališta do polovine februara kako bi što više djece predškolskog i školskog uzrasta, ali i drugih ljubitelja klizanja, imalo mogućnost da u centru grada uz druge sadržaje, u potpunosti besplatno, koristi ovaj vid rekreacije.

Prema riječima Ismira Omeragića, uposlenika na Addiko klizalištu, naši sugrađani tokom sedmice često dolaze klizati, a pogotovo vikendom kada su roditelji slobodni od svojih radnih obaveza u prilici provesti zabavne trenutke sa svojom djecom.

Najveća posjećenost jeste tokom vikenda, subotom i nedjeljom kada je klizalište prepuno roditelja sa malom djecom, kazao je Omeragić ističući da je posjećenost tokom radnih dana nešto veća u večernjim satima kada reflektori i osvjetljenje stvaraju posebnu atmosferu i mame uzdahe prolaznika i čine da i oni tamo navrate, rekao je Omeragić


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.