Izdata urbanistička saglasnost za trebevićku žičaru
Foto: lanovsky.sk

Izdata urbanistička saglasnost za trebevićku žičaru

Općina Stari Grad Sarajevo je u rekordnom roku izdala urbanističku saglasnost i donijela Odluku o utvrđivanju javnog intresa za izgradnju Trebevićke žičare.

Ovome je predhodio sastanak u februaru, 2014. godine predstavnika Gradske uprave i Općine Stari Grad, na kome je dogovoreno da se krene u proceduru dobijanja urbanističke saglasnoti i rješavanje imovinskih odnosa na lokalitetu Trebevićke žičare. Nakon što je Grad Sarajevo podnio zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti, Služba za urbanizam Općine je u rekordnom roku izdala rješenje. Pored toga, Grad Sarajevo podnio je zahtjev Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove-katastar i stambene poslove Općine za utvrđivanje općeg interesa za izgradnju Trebevićke žičare na trasi između Hrvatina i Vidikovca.

“Služba je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju Trebevićke žičare, koja je 27. februara, 2014. godine usvojena i od strane Općinskog vijeća Stari Grad”, pojasnili su u Službi za imovinsko-pravne, geodetske poslove-katastar i stambene poslove Općine.

Dodali su da nakon donošenja ovih rješenja Grad Sarajevo treba riješiti onose s KJKP “Gras”, tj. Kantonom Sarajevo, a Služba će po zahtjevu za eksproprijaciju voditi postupak na trasi predviđenoj za lokalitet Trebevićke žičare, saopćeno je iz Općine Stari Grad.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.