Iz KJKP Rad tvrde: spremno smo dočekali snijeg
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Iz KJKP Rad tvrde: spremno smo dočekali snijeg

Zimska služba KJKP „Rad“ spremno je dočekala prvi decembarski snijeg u Sarajevu. Sa prvim pahuljama na teren je izašlo 46 vozila koja su čistila ulice prvog i drugog prioriteta, te posipala kolovoz u cilju sprečavanja stvaranja poledica.

Sa radnicima koji su sinoć čistili saobraćajnice na području Kantona Sarajevo na terenu je bio i ministar saobraćaja KS Adi Kalem, koji je potom zajedno sa ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Farukom Kapidžićem posjetio ovo kantonalno komunalno preduzeće.

“Došli smo da damo podršku i iskažemo zahvalnost na efikasnom čišćenju saobraćajnica. Vrijedni radnici i menadžment preduzeća učinili su sve da obezbijede nesmetano saobraćanje vozila i olakšaju kretanje naših sugrađana”, rekao je ministar Kalem, ovom prilikom.

Prema riječima Elvisa Bećirovića iz zimske službe, rad u smanjenom kapacitetu ne osjeti se na terenu.

“Kada je snijeg počeo padati, vozila su odmah izašla ne teren. Čistile su se ulice prvog i drugog prioriteta, nekih 200 kilometara saobraćajnica, kantonalnih i općinskih. Napadalo je 25 centimetara vrlo mokrog snijega, i uprkos teškim uslovima ekipe su se potrudile da saobraćajnice ostanu prohodne”, rekao je Bećirović.

Iz „Rad“-a su uputili apel građanima da svoja vozila ne parkiraju po saobraćajnicama kako bi omogućili zimskoj službi  neometano čišćenje snijega i sprečavanje poledica.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.