Intervju: Manjgafić Fahrudin
FOTO: kkspars.com

Intervju: Manjgafić Fahrudin

FOTO: kkspars.com

FOTO: kkspars.com

Ove godine kao jedini BH juniorski predstavnik, Sparsi učestvuju na prestižnom kvalifikacionom turniru Evrolige koji se igra u Rimu od 27. do 29.12.2013. U grupi su sa ekipama Stella Azzura, FC Bayern Munich i Virtus Siena.

Sparsi će sigurno u Rimu imati najmlađi tim gdje će većina igrača  imati priliku i ove i sljedeće godine da igra na jednom ovakvom turniru.

Službena internet stranica kkspars.com  uradila je intervju s Manjgafić Fahrudin, članom juniorskog tima SPARS-a, kadetski prvak BiH, kadetski reprezentativac BiH, učesnik Evropskog prvenstva „B“ divizije

SPARS je osvojio prvo mjesto u Rimu prošle godine, sa zanimljivim omjerom, bez ijednog poraza. Kakva su Vaša očekivanja ove godine ?

Mi smo ubjedljivo najmlađa ekipa na turniru. Dobro se spremamo, dobro treniramo, te ćemo dati svoj maksimum da budemo prvi.

Na ovom turniru poznata vam je samo jedna ekipa, a to je Stella Azzura,  obzirom da smo igrali prošle godine sa ovom ekipom, a ujedno je i naš prvi protivnik u Rimu ove godine.Znate li nešto više o njima ?

Većina suigrača zna dobro ekipu. Ja lično ne poznajem dobro, jer sam od ove godine počeo igrati za Spars. Vjerujem da nisu ni malo loša ekipa.

Pored ekipe Stella Azzura u grupi ste jos sa ekipama FC Bayern Munich i Virtus Siena. Vidite li se kao prvi u grupi ?

Dat ćemo sve od sebe da budemo prvi.

Možeš li nam reći kakva su vaša očekivanja na ovom turniru, obzirom da ćemo imati najmlađi tim.

Da, tako je. Imamo najmlađu ekipu na turniru. Spremit ćemo se dobro, dati svoj maksimum i očekujemo prvo mjesto.

Vama i našoj ekipi želimo mnogo sreće na turniru i da vi ili vaši saigrači budete u prvoj petorci turnira ili čak jedan od vas da bude MVP turnira. Je li to moguće ?    

Hvala, sreća nam je potrebna. Naravno da je moguće. Imamo jako dobre igrače i nadam se da će se neko od nas pronaći u petorci turnira ili čak da bude MVP turnira.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.