Na jedinstvenoj lokaciji Trga Bosne i Hercegovine, u srcu Sarajeva, vlada pozitivna atmosfera sa sastanka Organizacijskog odbora Javnog dočeka Nove 2017. godine.

Predstavnici ekipa zaduženih za produkciju koncerta Dine Merlina su stigli iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Organizacijski i produkcijski tim brojati preko 200 članova i da intenzivne pripreme teku u pozitivnoj atmosferi i iščekivanju najspektakularnijeg dočeka Nove godine u Sarajevu.

Bina će biti široka 50 metara, a za praćenje ovog supershow-a bit će postavljeno preko 250m2 led ekrana, kao i najveći laser show ikada viđen u Sarajevu. Organizatori javljaju da će javnosti uskoro biti dostupno više detalja o samom događaju kao i mapa lokacije za orijentaciju posjetilaca.

Zbog velikog interesovanja javnosti mole se sve turističke agencije da dolazak autobusa prijave Turističkoj zajednici kako bi se na vrijeme obezbijedilo usmjerenje za pristup.

Uz Dinu Merlina i goste Divanhanu, Yehan Jehan i After Affair, Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo s gradskim općinama imaju za cilj da dočekom Nove godine Sarajevo postane turistička destinacija broj jedan u regionu.