4. Dječiji sajam biće otvoren u petak, 27. oktobra u 14h, u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji, specijalnom inkluzivnom modnom revijom koju će zajedničkim snagama nositi djeca iz Centra Dajte nam šansu i modne agencije Swan models. Ovom revijom, uz nastup djece iz JU „Djeca Sarajeva“, zvanično počinje najveća zabava za mališane i najveći sajam u zatvorenom u BiH, koji traje do nedjelje, 29. oktobra.

Organizatori Dječijeg sajma u saradnji sa Centrom Dajte nam šansu, pokrenuli su kampanju „I ja sam dijete“, čiji je cilj navesti svakog od nas da razmotri ambijent u kojem živimo i da da doprinos kako bi djeca sa poteškoćama u razvoju, kao i njihove porodice koje se suočavaju sa brojnim teškoćama i preprekama, u realnosti mogli ostvariti ono što im pripada.

I ove godine Dječiji sajam zahvaljujući brojnim partnerima i prijateljima predstavlja trendove u proizvodnji dječije robe i opreme, te novitete koji doprinose formiranju i razvoju zdrave i sigurne porodice. Uz brojne igre, radionice, maštovite kutke, velike igraonice, maskote i animatore više od 1000 mališana će ponovo imati priliku da na sajamskoj pozornici predstave svoj talenat i rad sa odgajateljima i roditeljima. Upravo festivalski dio sajma, koji će na centralnoj pozornici objediniti različite nastupe brojnih organizacija koje rade sa djecom, izdvaja Dječiji sajam kao projekat koji pruža najmlađima priliku da se njihov glas, riječ, talenat i trud vide i čuju.

Dječiji sajam ove godine pripremio je poseban program za trudnice i one koji tek formiraju porodicu uz posebne radionice, prezentacije i mogućnost da jedna buduća majka dobije moderna nova kolica za novorođenče.

Kao i svake godine tokom dva i po dana sajma svi koji žele moći će dobrovoljno darovati krv.

Radno vrijeme sajma je u petak od 14:00 do 18:00, subota od 10:00 do 18:00 i nedjelja od 10:00 do 17:00. Ulaz je besplatan.