Trenerica Samira Hurem, izvršila je prozivku igračica na početku priprema za predstojeće izazove u UEFA ligi prvaka za žene, te Premijer ligu i Kup BiH, a osvajačice duple krune Bosne i Hercegovine odradili su i prve treninge.

U dobroj atmosferi igračice SFK 2000 Sarajevo započele su ovaj trenažni ciklus, sa mislima na evropske utakmice.

Kvalifikacijski turnir odigrat će se od 23. do 28. augusta, a u narednu rundu će se plasirati prvoplasirana ekipa grupe. Put do naredne runde UEFA lige prvaka za žene SFK 2000 će tražiti preko WFC Kharkiv iz Ukrajine, WFC Ramat Hasharon iz Izraela, te Rigas FS iz Latvije.

“Okupili smo se, prvi treninzi su dobro prošli. Radujemo se narednim danima, gdje se želimo što bolje spremiti. Očekuje nas teška grupa u Ligi prvaka, gdje želimo dobro predstaviti naš klub, grad i državu.”, kazala je kapitenka, Alisa Spahić.

Novo lice na pripremama jeste Amela Kršo, igračica, koja se poslije nekoliko godina u inostranstvu vraća u SFK 2000 Sarajevo.

“Drago mi je što sam ponovo tu, nadam se da ćemo kvalitetno iskoristiti period priprema i da ćemo igrati zapaženu ulogu u Evropi”, kazala je Kršo, a saopćeno iz SFK 2000.