Hurtić: Biće izmjena u odnosu na sastav protiv Željezničara

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, održana je konferencija za novinare povodom utakmice 2. kola Premijer lige BiH između domaćina Sarajeva i ekipe Zrinjskog.

Prisutnim novinarima obradio se šef stručnog štaba Almir Hurtić:

"Ovo je sigurno veliki derbi, ali dočekujemo ga spremni. Stanje u ekipi je dobro, treninzi su prošli dobro. Osim ranije povrijeđenih Kovačevića i Mihojevića, ostali su fudbaleri spremni za utakmicu. To se odnosi i na Benku i Duljevića, koji su igrači Sarajeva i normalno konkurišu za svaki meč. Iskoristili smo ovu sedmicu da analiziramo prošlu utakmicu sa Željezničarom, a odigrali smo i dvije prijateljske utakmice u lakšem ritmu. Zrinjski je sjajna ekipa, radi se o prvaku, u kontinuitetu igraju dobro, ali nismo ni mi bez šansi. Momci rade vrijedno i naporno, a mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti samo bolji i bolji. Bit će nekih izmjena u sastavu Sarajeva u odnosu na meč sa Željezničarom.", kazao je Hurtić.

Nakon Hurtića, riječ je imao i prvotimac, strijelac gola na derbiju Mersudin Ahmetović:

"Kao što je i šef rekao, očekujemo dosta tešku i zahtjevnu utakmicu. Zrinjski je ekipa koja tokom svih ovih godina dovodi ciljano pojačanja i namjanje mijenja sastav. Oni iz utakmice u utakmicu igraju tačno onoliko koliko im je potrebno. Mi ulazimo u utakmicu na 100% i nadamo se da možemo doći do pobjede", rekao je Ahmetović i dodao "Ne volim da obećavam, jer kad nešto obećate, to morate i ispuniti. Lažna obećanja su najgora, tako da neću ništa takvo obećati. Ono što sam vidio jeste koliko znači svaki naš pogodak navijačima Sarajevima i koliko im znače pobjede. Mogu obećati da ću dati svoj maksimum, skupa sa svojim saigračima, da naš tim dođe do pobjede. Bit će pozitivne treme, ali fudbal ne bi bio fudbal da nema adrenalina i tog naboja. Onda ništa ne bi bilo zanimljivo".

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, na stadionu Asim Ferhatović Hase u terminu 19:45.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.