GRAS dobio prva tri autobusa iz Istanbula
Foto: NAP

GRAS dobio prva tri autobusa iz Istanbula

U Sarajevo su stigla prva tri autobusa iz ukupnog kontingenta donacije 30 autobusa Grada Istanbula Kantonu Sarajevo i već se nalaze u depou Javnog komunalnog preduzeća  Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS), piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Na ovaj način Istanbulsko preduzeće za javni saobraćaj (IETT) počelo je sa isporukom autobusa, a oslabljen vozni park GRAS-a bit će poboljšan ovom donacijom. Muhamed Kozadra, v.d. premijera Kantona Sarajevo zahvalio se prijateljima u Republici Turskoj i predstavnicima Grada Istanbula i donatorima.

Ideja za donaciju autobusa potekla je iz Fondacije BIGMEV, koja je prethodno organizirala odlazak pedstavnika GRAS-a u Istanbul i koja prati realizaciju donacije do njenog uspješnog okončanja. Direktor GRAS-a Avdo Vatrić kazao je da su se još u Istanbulu uvjerili u kvalitet autobusa i tehničku ispravnost.

“Bitno je istaći da IETT doprema autobuse koji su u potpunosti prilagođeni standardima javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo, tako da će se svi autobusi moći staviti odmah u funkciju”, kazao je Vatrić.

Dopremanje svih autobusa iz kontingenta donacije očekuje se u idućih nekoliko sedmica.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.