Fudbaleri Sarajeva odradili prvi trening u Sloveniji

Fudbaleri Sarajeva odradili su prvi trening nakon dolaska u Sloveniju.

Uz jako povoljne klimatske uslove za ovaj vremenski period godine, te uz mirnu atmosferu, koja vlada u ovom lijepom slovenskom gradu, fudbaleri Sarajeva nesmetano su započeli trenažni proces i odradili višesatni, naporni trening.

Grad Slovenj Gradec, gdje Bordo klub boravi na pripremama, nalazi se na sjeveru Slovenije i broji približno 8.000 stanovnika.

Stručni štab Bordo tima pripremio je zanimljivu trenažnu jedinicu, koja je bila sačinjena od nekoliko različitih elemanata, uključujući fizičku spremu, rad sa loptom i završnicu. Svi igrači prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, koji su otputovali na desetodnevne pripreme u Sloveniji odradili su trening, a u popodnevnim satima zakazana je još jedna trenažna jedinica.

Svoju prvu, od ukupno pet prijateljskih utakmica u sklopu priprema, Sarajevo će odigrati sutra, u Slovenj Gradecu protiv Nogometnog kluba Zagreb. Utakmica počinje u 17.30 sati.

Naredni protivnik je Spartak iz Moskve, 9. jula. Potom su na rasporedu utakmice protiv Maribora (10.7.), Krasnodara (12.7.) i ekipe Al Ahli iz Saudijske Arabije (15.7.).


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.