FOTO: Zmajevi na ledu spremni dočekuju Turke

Na ledu Zetre će 8.februara, povodom 30 godina od održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, biti odigrana prijateljska hokejaška utakmica  između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske. Anthony London, selektor našeg državnog tima, na današnjoj konferenciji za novinare istakao je kako BiH ima mladu ekipu koja predstavlja budućnost ove reprezentacije. Prosječna starost naših igrača je 22 godine što, kako kaže London, je jedan sasvim novi početak.
"Ono što mogu garantovati svima jeste da ćemo dati sve od sebe i boriti se za ovaj grb. Borit ćemo se za naše mjesto u olimijskom Sarajevu", kazao je kapiten naše reprezentacije Mirzet Hodžić.
"Naši igrači su spremni da na utakmici protiv Turske daju svoj maksimum", kazao je London i dodao da je reprezentacija naše zemlje spremna za ovaj meč koji svi s nestrpljenjem očekuju. Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza BiH, je istakao kako su Turci favorizovana reprezentacija, ali da to ne znači da će naša selekcija izgubiti tu utakmicu. "Naprotiv mi očekujemo kvalitetnu utakmicu, interesantnu za publiku. Očekujemo da će Zetra biti puna do posljednjeg mjesta", kazao je Zaimović na današnjoj konferenciji za novinare. Utakmica između Bosne i Hercegovine i Turske igrat će se 8. februara u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra, s početkom u 19 sati.

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.