FOTO: Željo predstavio Dinu Bevaba i Stevu Nikolića
Foto: fkzeljeznicar.ba

FOTO: Željo predstavio Dinu Bevaba i Stevu Nikolića

Sarajevski Željezničar je u Plavom salonu predstavio dva nova fudbalera, a radi se o bivšem fudbaleru Zagreba, Dini Bevabu i bivšem fudbaleru Zrinjskog, Stevi Nikoliću.

POGLEDAJ GALERIJU

Prisutnim medijima su se obratili direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, glavni skaut, Aldin Čenan, te novi fudbaleri, Dino Bevab i Stevo Nikolić.

“Danas imamo priliku predstaviti dva nova fudbalera. To su Dino Bevab i Stevo Nikolić. Ovom prilikom želim da im fudbalerima zaželim dobrodošlicu u našu plavu porodicu. O samom toku pregovora više će vam reći moj kolega Čenan. Mogu reći da uprava kluba i administracija rade svakodnevno na tome da stvori optimalne uslove stručnom štabu, rekao je Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar.

– Zaželio bih dobrodošlicu našim novim fudbalerima. Upravni i Nadzorni odbor su ispoštovali zahtjeve stručnog štaba i to su igrači koji se uklapaju u viziju šefa struke. Ova dva igrača će donijeti novi kvalitet ekipi. Momcima bih se zahvalio na korektnosti u pregovorima, kazao je Aldin Čenan, glavni skaut FK Željezničar.

Potom su o prvim impresijama govorili novi fudbaleri Plavih, Stevo Nikolić i Dino Bevab.

– Naravno da se klub kao Željo teško odbija. Ja sam posljednje dvije i po godine proveo u Mostaru i ovo je moja prva izjava poslije odlaska. Mostar pamtim po lijepom, moja porodica i ja smo stekli mnoge prijatelje. Što se tiče Zrinjskog, osvojio sam dvije titule. Kada sam dobio ponudu Želje nisam razmišljao. Dat ću posljednju kap u plavom dresu i nadam se da ću osvojiti titulu sa Željom. Izuzetno sam ponosan što sam došao u vaš grad i vaš klub, istakao je Stevo Nikolić.

– Meni je veliko zadovoljstvo i jako sam sretan što sam došao u najtrofejniji klub u BiH. Nakon sedam godina se vraćam u Sarajevo. Od malih nogu navijam za Želju. Uprava je bila jako korektna, vidio sam veliki entuzijazam i želim biti dio ovog velikog projekta, riječi su Dine Bevaba.

Dino Bevab je rođen 13. januara 1993. godine u Sarajevu. Još kao kadet je iz Bubamare prešao u NK Zagreb. Nakon što je prošao kadetsku i juniorsku selekcije Zagreba, zaigrao je i za prvi tim ovog hrvatskog prvoligaša. Za Zagreb je odigrao ukupno 87 utakmica, od toga 72 u 1. HNL. U protekloj sezoni je odigrao ukupno 27 utakmica. Dvadesetrogodišnji lijevi bek je nastupao za kadetsku, juniorsku i mladu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Stevo Nikolić je rođen 4. decembra 1984. godine u Bosanskom Šamcu. U svojoj karijeri je nastupao za Modriču Maximu, Otetul Galati, banjalučki Borac sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH, potom za Debrecen, Spartak Trnavu, te za Zrinjski sa kojim je također osvojio titulu prvaka naše zemlje. Ukupno je za Zrinjski igrao 63 puta, a postigao je 27 golova. U dresu Borca je nastupao 28 puta, a mreže protivnika je tresao deset puta. Nikolić je u dresu reprezentacije BiH odigrao dvije utakmice i postigao je jedan gol.

Dino i Stevo će se danas priključiti ekipi koja se priprema na Kupresu, a oba fudbalera su potpisala ugovore na dvije godine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.