FOTO: Željezničar predstavio dresove za narednu sezonu
Foto: Damir Hajdarbašić, fkzeljeznicar.ba

FOTO: Željezničar predstavio dresove za narednu sezonu

Fudbalski klub Željezničar je predstavio tri nove garniture dresova u kojima će igrati utakmice u predstojećoj sezoni.

Na dizajnu dresa za FK Željezničar i kreiranju vizuelnog identiteta za sezonu 2016/2017 angažovani su i prijatelji kluba, stručnjaci iz oblasti dizajna i marketinga koji su do sada kroz angažman u radnim grupama bili uključeni u realizaciju više projekata od značaja za FK Željezničar, poručili su iz kluba sa Grbavice.

POGLEDAJ GALERIJU

“Danas, znak Željezničara nije samo simbol Kluba već simbol ljubavi, zajedništva, prkosa i zato ga ponosno nosimo na prsima. Na novim dresovima, znak Željezničara “krila i točak” se uvijek nalazi na plavoj podlozi, boji radnih uniformi željezničara koji su osnovali naš Klub, dok boja dresa postoji u nekoliko opcija. Ovakva aplikacija znaka simbolizira da je Željezničar uvijek isti, dosljedan sebi, te da se nikada ne mijenja bez obzira na okruženje”, kazao je grafički dizajner Edin Bešlić za zavničnu stranicu FK Željezničar.

Na dresu, uz krila na prsima koja dominiraju se nalaze i drugi detalji, simboli kluba. U lijevom donjem dijelu, na prednjoj strani dresa nalazi se vezeni grb s lokomotivom. Uskoro će biti poznato više informacija o datumu i cijeni kupovine dresova. Dresovi će sutra biti predstavljeni i na konferenciji za medije u Plavom salonu Stadiona Grbavica.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.