FOTO: Sedam golova i poraz Zmajeva na Grbavici
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Sedam golova i poraz Zmajeva na Grbavici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Belgije na Grbavici 3:4.

Loše su igrači našeg državnog tima otvorili utakmicu i već nakon četiri minute gubili su 1:0 kada je Thomas Meunier pogodio za veliko slavlje Belgijanaca.

Trebalo je vremena da se izabranici Mehmeda Baždarevića oporave od primljenog pogotka, a onda su u nekoliko navrata zaprijetili golu Courtoisa. Pritisak se isplatio nakon pola sata igre kada je Džeko šutirao, belgijski čuvar mreže nakratko skrenuo loptu koja je na kraju došla do Medunjanina koji je pospremio loptu u praznu mrežu.

POGLEDAJ GALERIJU

Desetak minuta kasnije grešku belgijske odbrane sjajno koristi Višća koji šalje loptu kroz noge Courtoisa za preokret i veliko slavlje naših igrača i navijača na Grbavici.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao iako su obje ekipe imale nekoliko dobrih prilika.

Vodstvo naše selekcije trajalo je sve do 60. minute kada Michy Batshuayi sjajno oslobodio Ognjena Vranješa i pogađa za 2:2.

Nije dugo trebalo Belgijancima da iskoriste smušenost u odbrani našeg sastava i preko Jana Vertonghena u 68. minuti preokrenu rezultat na 2:3.

Četiri minute kasnije nadu da možemo do pobjede vratio je Dario Đumić koji je nakon kornera glavom pogodio za 3:3.

Ipak, samo dvije minute kasnije Yannick Carrasco koristi novu grešku naše odbrane i pogađa za konačnih 3:4.

Posljednji susret koji će reprezentativci Mehmeda Baždarevića igrati u okviru ovih kvalifikacija na rasporedu je u utorak 10. oktobra na gostovanju kod Estonije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.