FOTO: Remi BiH i Crne Gore u oproštaju Vede, Misketa i Spahe
Foto: Ines Lučić, Sarajevski.ba

FOTO: Remi BiH i Crne Gore u oproštaju Vede, Misketa i Spahe

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je bez pogodaka protiv selekcije Crne Gore.

Susret će ostati upamćen po tome što su se oprostila tri fudbalera Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, Emir Spahić i Vedad Ibišević. Ova tri igrača su teren napustila u 17. minuti uz gromoglasan aplauz s tribina stadiona u Zenici. Trojac je dio generacije koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

POGLEDAJ GALERIJU

Treba reći da je Crna Gora nastupila bez čak 11 standardnih igrača.

Spahić je u od 2003. godine nastupao za BiH i dres državnog tima nosio u 95 utakmica, postigao šest golova i upisao jednu asistenciju. Zvjezdan Misimović je prvi meč odigrao 2004. godine, a nakon toga upisao je još 84 nastupa, te postigao 25 golova i upisao 28 asistencija.  Prvu utakmicu u dresu Bosne i Hercegovine 2007. godine upisao je Vedad Ibišević koji je ukupno nastupio u 83 susreta, upisao četiri asistencije te postigao 28 golova od čega i onaj protiv Litvanije koji nas je odveo na Svjetsko prvenstvo.

Prvih pola sata utakmice prošlo je bez većih prilika, a onda u samo nekoliko minuta BiH je imala tri dobre šanse u kojima su glavne uloge imali Džeko, Pjanić i Kodro, uz dobre prodore Edina Višće, ali se rezultat nije mijenjao.

Publika na stadionu Bilino Polje u prvih dvadesetak minuta nastavka nije vidjela značajnije prilike, a onda je Džeko u 70. minuti šutirao pored gola.

Odličan udarac Duljevića u 72. minuti, ali gostujući golman je sjajnom paradom sačuvao svoju mrežu.

Nakon toga tempo igre je dodatno opao i bez ozbiljnijih prilika na obje strane.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.