FOTO: Premijerno prikazan novi spot grupe Konvoj

U Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, danas je premijerno prikazan spot grupe Konvoj za pjesmu "Narativi". Režiju spota potpisao je konceptualni umjetnik Damir Nikšić.

“Cilj mi je bio da prikažem energiju i atmosferu koja vlada na sceni kada jedan bend ima svoj nastup. To je posebna energija i poseban trenutak i zbog toga sam htio da prikažem susret umjetnika sa njihovim djelom“, istakao je Damir Nikšić te dodao da vjeruje da će se spot svidjeti publici Konvoja.

Pjesma “Narativi“ nastala je kao prvo ostvarenje grupe Konvoj u procesu stvaranja novog albuma “Mimosvijet“, a koji će biti posebno predstavljen na velikom solističkom koncertu koji će se održati 20. decembra u Domu mladih.

Hamdija Salihbegović, autor pjesme "Narativi" naveo je da je upravo ova pjesma bila inspiracija za ostale pjesme koje su nastale na albumu.

“Pjesmu ne treba posebno objašnjavati jer kada je poslušate, shvatit ćete njenu poruku jer ona dovoljno govori sama za sebe. Spot je urađen minimalistički u skladu sa pjesmom i u svemu tome je bitna samo naša energija“, rekao je Salihbegović.

On je pozvao sve ljubitelje rocka da 20. decembra budu u Domu mladih.

Poseban gost na koncertu će biti grupa Strava škola koja se ovom prilikom posebno zahvalila na pruženoj prilici. “Mi ćemo na koncertu predstaviti naše nove pjesme koje još niko nije čuo jer i mi radimo novi album koji bi trebao izaći na proljeće. Naš prvi singl “Zveket“ ćemo objaviti u januaru“, rekao je frontmen Strava škole, Admir Čular, te se našalio da će napraviti gužvu na sceni Doma mladih jer grupa broji sedam članova.

https://www.youtube.com/watch?v=lsh_RQAN1pI

Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.