FOTO: Ovako će izgledati istočna tribina Grbavice
Foto: fkzeljeznicar.ba

FOTO: Ovako će izgledati istočna tribina Grbavice

Radovi na uklanjanju betonske istočne tribine stadiona Grbavica počela je krajem maja 2016. godine, a na tom mjestu trebala bi biti izgrađena nova, savremena tribina.

Sa Grbavice su ranije istakli da je na ovaj način počela i gradnja novog stadiona, jer će izgrađena tribina biti kompatibilna i u skladu sa već izrađenim idejnim rješenjem novog stadiona Grbavica. Projekat idejnog rješenja rekonstrukcije i dogradnje stadiona Grbavica urađen je u 2013. godini od strane projektantske kuće IDEA.

Po završetku prve faze gradnje, kapacitet tribine bi trebao biti 2850 sjedećih mjesta čime će se povećati kapacitet stadiona na 11 995 sjedećih mjesta.

Podsjećamo, Želji je u redovnoj proceduri 01. aprila 2016. godine odbijen zahtjev za urbanističku saglasnost na rekonstrukciji i izgradnji istočne tribine. Razlog je spor između FK Željezničar i Sportskog društva Željezničar koji polaže pravo na manji dio stadiona. Ipak, iz Fudbalskog kluba tvrde da su upravo oni gruntovni nosilac prava raspolaganja zemljišta sa 1/1, na kojem je do sada djelomično izgrađen planirani Stadion Grbavica, kao i zemljišta oko stadiona, što uključuje plato ispred istočne tribine.

Danas je na adresu kluba pristigla urbanistička saglasnost za radove na istočnoj i zapadnoj tribini Stadiona Grbavica.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.