Plavi predstavili tim za narednu sezonu, Kostić: Spremni za sve izazove

Fudbalski klub  Željezničar predstavio je danas ekipu koja će nastupiti u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

O pripremama koje su Plavi odradili u prethodnom periodu, trener Željezničara Miloš Kostić kaže da su iza njih mjesec i pol predanog rada i kako vjeruje da su igrači spremni za za sve izazove u narednoj sezoni.

"Sigurno će biti teško jer sve ekipe imaju kvalitet, ali naš cilj je da se borimo za najviši plasman. Vjerujem da imamo igrače koji mogu ostvariti naše rezultatske ciljeve. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti upravljačkim strukturama Kluba koje su nam zaista obezbijedile sve potrebne uslove za rad. Pozvao bih naše navijače, Manijake da nam pruže podršku, jer bez njih sve ovo što radimo u Klubu nema smisla. Oni su dodatni vjetar u leđa igračima"

Prisutnim u Plaovm Salonu obratio se i kapiten Plavih, Aleksandar Kosorić.

Kapiten Aleksandar Kosorić i Kerim Memija na konferenciji za novinare uručili su dvije godišnje ulaznice vjernim navijačicama legendarnoj Fati i Irmi Juhić.

"Sa nestrpljenjem iščekujemo da istrčimo na teren pred naše Manijake. Pripreme su nam pomogle da se adaptiramo jedni na druge i siguran sam da sada vrlo dobro znamo šta je naš zadatak na terenu, kako individualno, tako i ekipno. Imamo nekoliko novih igrača koji su se dobro uklopili i koji će, siguran sam, biti od velike pomoći", kazao je kapiten Plavih Aleksandar Kosorić.

U prvom kolu koje će biti odigrano narednog vikenda Željezničar će ugostiti gradskog rivala, ekipu Sarajeva.

"Već u prvom kolu nas očekuje najveći derbi bh. fudbala i sigurno je da će to biti veliki test za nas, ali igramo pred svojim navijačima i želimo uz njihovu podršku na najbolji način otvoriti prvenstvo", kazao je Kosorić.

Podsjećamo, ove sezone sistem takmičenja je izmijenjen, te će u njemu učestvovati 12 ekipa koje će nakon 22 kola biti podijeljene u mini takmičenja - ligu za pvaka i ligu za opstanak u kojima će učestvovati po šest ekipa.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.