FOTO: Otvorena izložba doktora čokolade “Moj čokoladni izgled ukusa”

U galeriji "Java" večeras je otvorena izložba "Moj čokoladni izgled okusa" autora Gorazda Potočnika.

Gorazd Potočnik dolazi iz Slovenije, a rođen je u Kranju 1978. godine. Njegova profesija je kulinarstvo, dok mu je specijalnost slastičarstvo. Na izložbi je izloženo 27 dijela, tehnikom čokolada na platnu.

[caption id="attachment_35612" align="alignright" width="150"]Gorazda Potočnik Gorazda Potočnik / Foto: Samir Cacan, Sarajevski.ba[/caption]

"Ovo je prva izložba ove vrste. Za izradu svojih dijela koristio sam čokoladu i zlato u prahu, i na dvije slike imaju kroasani, ali i oni su čokoladni. Ovom izložbom želio sam prenijeti svoj svijet i svoju maštu, to jest sve ono što sam kroz život radio sa čokoladom, i zapravo sam ovom izložbom želio predstaviti čokoladu na neki drugi način.", rekao je Potočnik.

Sve slike,osim dvije koje su autoru izuzetno drage, se mogu kupiti.

"Prvu sliku uradio sam sasvim slučajno koristeći čokoladni sprej za porcijske torte sa dvije boje. Da ne bih obojio zid čokoladom, iza sam stavio karton. Kad sam završio sa sprejanjem torte, vidio sam karton koji je bio savršena slikaSvi misle da je to čokolada i da su to slike koje mogu da se jedu, međutim to nije tako. To su umjetnička djela, slike koje mogu stajati u sobi, na zidu, i to zauvijek. .", dodao je Potočnik.

Izložba će biti otvorena do 16. januara 2015. godine.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.