FOTO: Oprostio se veliki Dževad Poturak
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

FOTO: Oprostio se veliki Dževad Poturak

Dževad Poturak, bosanskohercegovački borac u K-1, večeras je stavio tačku na svoju uspješnu sportsku karijeru, oprostivši se pred brojnom publikom u dvorani KSC Ilidža.

Poturak je posljednji put u karijeri, rukavice ukrstio u borbi, i to s Belgijancem Mamadou Kete.

POGLEDAJ GALERIJU

Za to je trebala velika hrabrost jer Poturak iako ima ozbiljne srčane probleme. Pred kraj dvoboja sa Ketom, Poturak je otišao u svoj ugao u ringu.  Nakon toga je izašao na centar ringa i javno obznanio da je stigao kraj njegove karijere.

BH Machine, kako je Poturku bio nadimak, je tokom karijere bio veliki promotor naše države u svijetu. U karijeri je upisao  50 pobjeda, od čega 31. nokautom. Rušio je velikane ovog sporta kao što su Ghita, Manhoef, Jorgen Kruth, Roman Kleibl, Catinas i drugi..

Meč, koji nije imao rezultatski značaj, završen je bez pobjednika. Publika ga je pozdravila ovacijama.

“Mala smo zemlja, ali i veoma jaka. Dokazao sam da BiH ima veoma dobre borce, sjajne ratnike… Ljudi,hvala vam svima. Htio sam da se borim do kraja protiv Kete, ali sam u jednom trenutku odlučio i rekao – dosta je. Ovim sportom sam se bavio jer ga volim, a ne zbog novca”, rekao je Poturak po završetku meča i dodao da će ubrzo morati na operaciju srca.

Osim meča Poturka i Kete, održano je još šest borbi na turniru No Limit, gdje su bh. borci, Haris Ćutuk, Adis Dadović, Sanid Imamovć, Dario Kadić i Elmir Mehić slavili pobjedu nad svojim rivalima.

POGLEDAJ GALERIJU

[divider]
Zabranjeno preuzimanje fotografija bez dozvole autora!


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.