FOTO: Dimitrios Toskas novi igrač Željezničara
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

FOTO: Dimitrios Toskas novi igrač Željezničara

FK Željezničar je u Plavom salonu Stadiona Grbavica predstavio igračko pojačanje za narednu sezonu, a riječ je grčkom internacionalcu Dimitrisu Toskasu.

“Veoma sam sretan što sam član Želje. Vidio sam informacije o klubu na internetu. Ima veoma dobar stadion. Navijači su odlični i nadam se dobrim nastupima u dresu Željezničara”, kazao je Dimitris Toskak, a zatim je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Dimitris Toskas je rođen 13. marta 1991. godine u grčkom Kateriniju. Prošao je omladinske selekcije Pierikosa, a nakon debija za prvi tim prešao je u redove kiparskog PAEEK-a. Potom prelazi u grčkog prvoligaša Panionis, a nakon godinu i pol prelazi u Iraklis gdje je igrao godinu dana. Posljednji Toskasov klub bio je PAS Lamia. Toskas je bivši juniorski reprezentativac Grčke, a nastupa na poziciji centralnog defanzivca.

POGLEDAJ GALERIJU

O samom transferu novog igračkog pojačanje Željezničara, govorio je Aldin Čenan, skaut FK Željezničar.

“Želim da zaželim dobrodošlicu Dimitrisu i da ostvari dobre igre. U maju smo sporazumno raskinuli ugovor sa Bogdanovićem i krenuli smo u potragu za novim fudbalerom na toj poziciji. Nakon pomnog istraživanja tržišta, pojavila se mogučnost dolaska Dimitrisa Toskasa. Nakon razgovora sa Kostićem, krenuli smo u realizaciju transfera sa Dimitrisom”, rekao je Aldin Čenan.

Osmanković i Duraković produžili ugovore

Konferencija je iskorištena i za produženje ugovora s juniorima Plavih Kemalom Osmankovićem i Ismailom Durakovićem.

Ismail Duraković

Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Medijima se prvo obratio direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, a potom su i talentovani defanzivci istakli svoje impresije.

Kemal Osmanković je rođen 04. marta 1997. godine u Sarajevu, a za prvi tim je debitovao prošle sezone na susretu protiv Viteza. Ismail Duraković je rođen 09. februara 1997. godine u Sarajevu, a prošao je sve omladinske selekcije Željezničara.

“Ovo je velika privilegija. Meni je čast i zadovoljstvo i drago mi je što su ljudi prepoznali naš rad i odlučili nam ponuditi nove ugovore. Ja im se zahvaljujem i obećavam da ću nastaviti da radim što jače i da dođemo do našeg općeg cilja, osvajanja titule”, rekao je Ismail Duraković.

Sličnog stava je i Osmanković.

“Bila mi je čast debitovati i evo danas potpisati novi ugovor. Želio bih da se zahvalim upravi i stručnom štabu. Na meni je da radim i da se probam dokazati”, riječi su Kemala Osmankovića.

Na konferencij iza medije su FK Željezničar i zastupnici Diadore predstavili nove dresove.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.