FOTO: Braća Alikadić predstavila Renault 4 kojim će ići u Maroko

Sarajlije Armin i Haris Alikadić bit će prvi takmičari s Balkana koji će učestvovati na humanitarnoj utrci 4L Trophy.

Oni su tim povodom ispred sarajevske Katedrale prezentovali Renault 4 kojim će učestvovati u ovom takmičenju i građanima pružili sve potrebne informacije vezano za ovo takmičenje i njihovo učešće u njemu.

Akciju pod nazivom “Krenite s nama u Maroko“ u kojoj su predstavili svoj projekat, Armin i Haris su iskoristili i kako bi Sarajlijama pružili priliku da pomognu ovaj projekat, što su građani glavnog grada naše zemlje u velikoj mjeri i prihvatili.

"Zadovoljni smo odzivom građana i njihovim interesovanjem za ovaj projekat. Veliki broj njih je, zahvaljujući objavama u medijima, već bio upoznat s našom akcijom", rekao je Armin za Sarajevski.ba.

Građani su imali priliku da simboličnom novčanom donacijom pomognu ovu akciju, ili donirati školski materijal koji će biti uručen djeci Maroka. Svi koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekat imali su priliku da se potpišu na baner koji će braća Alikadić postaviti u pustinju, kako bi i oni na svojevrstan način putovali u Maroko i učestvovali u ovoj akciji.

Kako su istakli za naš portal Armin i Haris jedva čekaju 5. februara kada kreću za Francusku, gdje počinje utrka.

Podsjećamo, takmičenje koje je osmišljeno po ugledu na trku Pariz – Dakar, počinje 18. februara, a ima za cilj pomoći djeci Maroka. Učesnici će u svojim Renaultima 4 prrenositi sanitetski materijal koji će na kraju uručiti marokanskoj djeci.

Više o samoj utrci i njihovom projektu možete pročitati ovdje.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.