Džubur: Toplane su veoma organizovana firma
Foto: toplane-sa.co.ba

Džubur: Toplane su veoma organizovana firma

Foto: toplane-sa.co.ba

Foto: toplane-sa.co.ba

Direktor Toplana Sarajevo Admir Džubur u razgovoru za Agenciju ONASA, rekao je kako su Toplane veoma su organizovana firma na visokom tehnološkom nivou, te da sva postrojenja rade bez ikakvih problema, poštivajući sve evropske standarde o energetskoj efikasnosti.

“Laboratorija Toplana dobila je certifikat za verifikaciju mjerila toplotne energije. U toku su pripreme za svečano otvaranje laboratorije. S time se stvaraju preduslovi za uvođenje sistema mjerenja utroška toplotne energije u Kantonu Sarajevo”, rekao je Džubur.

On je dodao da u svim objektima u KS postoje kalorimetri i da je moguće početi mjerenje, ali, kako je istakao, čekaju se zakonska rješenja i usvajanje tarifnog sistema. Džubur je naveo da su predložene faze realizacije projekta, jer ga nije moguće realizovati u jednom ciklusu baš zbog pokazatelja iz prethodnog perioda.

Da bi se postigla što bolja iskoristivost toplotne energije neophodno je, kako kaže direktor Toplana, uraditi utopljavanje zgrada i dihtovanje prozora kako bi građani osjetili da imaju manje račune nego dosad.

“Sve je spremno da projekat krene”, istakao je Džubur za Agenciju ONASA.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.