Đuro za Sarajevski.ba: Ponavljat ćemo “Đurologiju” dok se sjedišta ne potroše
Foto: Sarajevski.ba

Đuro za Sarajevski.ba: Ponavljat ćemo “Đurologiju” dok se sjedišta ne potroše

Karte za premijerno izvođenje predstave “Đurologija” čija je prodaja počela jutros, raspodate su za pola sata.

Budući da je interes publike da pogleda ovu predstavu veliki, 7. februra bit će izvedene i dvije reprize i to u 18:30 i 21 sat, a kako saznaje portal Sarajevski.ba karte i za ovo izvođenje su rasprodate.

Kako za ovu predstavu vlada veliko interesovanje, zanimalo nas je koliko će se puta reprizirati.

“Koliko god budu željeli. U Sarajevu ću igrati dok svi koji su to htjeli, ne budu vidjeli predstavu. Dok se ne potroše sjedišta”, rekao je Branko Đurić Đuro za portal Sarajevski.ba.

djurologija

Foto: Sarajevski.ba

Veliko interesovanje za ovu predstavu je vladalo i u drugim gradovima kako u BiH, tako i u regiji. Predstava je prije Sarajeva održana u Zenici, Tuzli, Banja Luci, Beogradu i Novom Sadu.

O tome da li je teže nastupati u Sarajevu nego u drugim gradovima, proslavljeni sarajevski glumac i režiser kaže:

“Naravno da je najveće uzbuđenje nastupiti u svom gradu, ali to ne znači da su predstave u drugim gradovima manje važne. Svaku predstavu, gdje god da igram, igram sa maksimalnim trudom i koncentracijom”

Branko Đurić je istakao da sarajevsku publiku očekuje dobra zabava.

“Publika u Sarajevu može očekivati dobru zabavu – to sam siguran. Reakcije su svugdje bile izuzetne i ne vidim razloga da bi u Sarajevu bilo drugačije”.

Sama predstava je, prema riječima Đure, nastala slučajno.

“Đurologija je nastala savim slučajno, na poziv iz Australije na neku dobrotvornu turneju. Imao sam šest predstava i poslije svake sam nešto mijenjao i dodavao za slijedeću. Tako se predstava rađala pred publikom i bila određena njihovim reakcijama. Zato mogu slobodno reći da je publika režirala ovu predstavu”, rekao je Đuro u razgovoru za Sarajevski.ba.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.