Đuro sarajevsku publiku nasmijao do suza
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Đuro sarajevsku publiku nasmijao do suza

”Đurologija”, dugo očekivana predstava Branka Đurića Đure, sinoć je odigrana u prepunom sarajevskom Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Đuro je svojom izvedbom  sarajevsku publiku nasmijao do suza koja ga je pratila gromoglasnim aplauzima.

Nakon predstave Đuro se fotografisao sa fanovima te prokomentarisao da je imao pozitivno uzbuđenje jer je nastupao u svom gradu.

Budući da predstava obiluje bosanskohercegovačkim, prvenstveno sarajevskim humorom, novinari su ga pitali i kako publika u regiji reaguje na takve vrste šala.

“Naravno da je ovdje bila najbolja reakcija publike na to, ali kako da vam kažem, ovima u regiji se prilagodim, poštedim ih ovih naših ‘nerazumljivih’ izraza. Ova je bila baš onako za našu raju, a ja sam se osjećao fenomenalno, kao kad skineš cipele koje su ti broj manje. Eto tako, osjećao sam se upravo tako, ništa te ne steže, govoriš svoj jezik”, rekao je Đurić, prenosi Klix.ba.

Đjurologija je zbirka njegovih razmišljanja, koja na zabavan način predstavlja sve ono što njega samog nasmijava i zabavlja, ali i nervira.

S obzirom na interes koji vlada “Đurologiju” će sarajevska publika imati priliku vidjeti još dosta puta. Nakon što jeza rekordnih pola sata rasprodata sarajevska premijera predstave koja je sinoć održana, za nekoliko sati desilo se isto i sa dvije reprizne izvedbe planirane 7. februara. Đuro će igrati svoju popularnu predstavu i 8. februara, kada će predstava biti izvedena u 18.30 i 21.00, kao i 9. februara u 18.30 i 21.00.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.