Drogu skrivao u automobilskoj gumi
foto: MUP KS

Drogu skrivao u automobilskoj gumi

U akciji policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije ovog Ministarstva na području općine Novo Sarajevo, izvršili su lični pretres J.V., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kao i pretres stana koji isti koristi. Tom prilikom pronađena su i oduzeta tri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu Speed i jedna drobilica.

Također, na osnovu sudske naredbe policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga i I PU izvršili su pretres putničkog motornog vozila koje koristi H.I., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kao  i kuće na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna automobilska guma sa metalnom felgom u kojoj se nalazilo osam paketa tzv. “tobolaca” sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu (oko četiri kilograma) i jedan mobilni telefon.

Oba lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.