Dom od brodskih kontejnera: Najpopularnija nekretnina u Njujorku
Foto: Youtube.com

Dom od brodskih kontejnera: Najpopularnija nekretnina u Njujorku

U posljednje vrijeme veliki je broj ljudi koji na kreativan i isplativ način grade svoje domove a samim tim i oživljavaju svoju maštu. Još jedan dokaz, da dom ne mora biti sačinjen od skupocjenih materijala kako bi lijepo i udobno izgledao, dao je američki bračni par.

Jeste li ikada pomislili da reciklirani brodski kontejneri za prevoz tereta mogu  postati dom? Arhitekta Mišel Bertomen i njen suprug Dejvid Boj napravili su dom iz snova od recikliranih brodskih kontejnera. Američki bračni par je tako postao vlasnik jedinstvenog stambenog prostora u Njujorku, a samim tim su uspjeli uštedjeti čak 300.000 dolara.

Mišel i Dejv su kupili kontejnere dimenzija 6 s 12 metara koji su koštali između 1.500 i 2.000 dolara. Ovaj nesvakidašnji projekat odlučili su realizirati na placu u Bruklinu 2008. godine.

U svom jedinstvenom i funkcionalnom domu imaju sve uslove za komforan život. Uživaju u kapima kiše koje odzvanjaju o krov, odnosno od kontejner. Njihov stan trebao je koštati 350.000 dolara, no zahvaljujući ovoj kreativnoj ideji, koštao je 50.000 dolara.

dom-kontejner

Foto: Youtube.com


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.