U Centru Skenderija će od 14. do 16. decembra biti održan 4. Sajam privrede, poljoprivrede i zanatstva, te 41.  sajam roba široke potrošnje.

Najveća pažnja biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva kao generatoru regionalnog i lokalnog rasta i razvoja jer angažuju lokalnu i regionalnu infrastrukturu i zapošljavaju lokalnu radnu snagu. To se prije svega odnosi na smanjenje stope nezaposlenosti, poticanje privrednog oživljavanja slabije razvijenih kantona, doprinos izvozu, poticanje lokalne ponude, povećanje lokalnih prihoda i dr.

Izložbeni program Sajma obuhvata proizvode i usluge iz oblasti: 

Poljoprivrede (ratarstvo, stočarstvo i ribarstvo)
Prehrambene industrije (mlinsko-pekarska industrija, konditorska industrija, industrija za preradu i proizvodnju ulja, Industrija za preradu voća i povrća, mljekarska industrija, industrija za konzerviranje ribe, mesnoprerađivačka industrija i industrija pića)
Široke potrošnje  (kozmetika, kućna hemija, mali kućni  aparati, računari, televizori, odeća i obuća)
Proizvodnje ambalaže
Stari zanati i kućna radinost

Očekivani ciljevi i rezultati sajamskog projekta:

Prikazati najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća
Prilika da se na jednom mjestu objedini više segmenata privredne djelatnosti
Promocija pozitivnog odnosa prema poduzetništvu
Poticanje međusobne saradnje i povezivanje subjekata malog i srednjeg sa velikim poduzetnicima
Regionalno povezivanje bh. privrednih subjekata sa privrednicima iz okruženja
Upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganja, poticajnim mjerama te tradicijom malog i srednjeg poduzetništva u BiH
Pozivamo Vas da učestvujete na Sajmu – biće to zaista izuzetna prilika da pred brojnim posjeticima promovirate svoj program, ostvarite poslovne ciljeve  i osobno zadovoljstvo.