Dani Trpnja u Sarajevu
Foto: Facebook

Dani Trpnja u Sarajevu

Već tradicionalnu, posljednjeg mjeseca u godini u Sarajevu će se obilježiti 6. Dani Trpnja.

Sarajevo će zahvaljujući nizu koji već obavezuje postati, makar nakratko, centar dalmatinske pjesme, običaja, ugođaja, dobre kapljice i kuhinje s juga, a sve kroz druženje što će se poklopiti s predbožićnim ugođajem, u gradu koji je dane adventa i došašća prihvatio kao uz ostalo i kao turističku prigodu.

Šesti Dani Trpnja trajat će od 4. do 6. decembra.

Po riječima organizatora, kulturne udruge „Trpanj odma“ i Društva prijatelja Trpnja u Sarajevu, ovogodišnji program donijet će niz novina i, do sada najkvalitetniji program.

Nastup pelješke klape Dingač i sudjelovanje na koncertu Kao nekad pred Božić, 4. decembra u poznatom sarajevskom BKC-u označit će početak trpanjskog predstavljanja dana.

U petak, 6. decembra u prostorima BKC-a odvit će se završna večer ovog trodnevnog programa gdje će se uz pjesmu popularnih pjevača iz Trpnja odvijati prezentacija peljeških gastronomskih specijaliteta i degustacija vina gotovo svih poznatih peljeških vinara. Sve treba shvatiti kao preporuku sličnoj priredbi dobrodošlice na Dane otvorenih peljeških podruma koji će se događati po Pelješcu, dan kasnije, u subotu 7. decembra.

Da ova manifestacija ima humanitarni karakter dokaz je inicijativa vrijednih članica „Pelješke lige protiv raka“ koje će na svojem štandu ponuditi veliki broj domaćih peljeških slastica i različitih proizvoda, a prikupljena sredstva idu za pomoć radu ovog udruženja.

Zahvaljujući sarajevskom organizacijskom odboru u kojem su Marijo Pejić, Boris Šiber, Rusmir Drvišević i Jasmin Duraković, te BKC-u koji je ovoj manifestaciji nesebično ustupio svoje prostore, prigoda i događanja s njom u vezi prelaze lokalne okvire i teže priredbi međunarodnog značaja i karaktera.

Uvjerenje neimara iz trpanjskog odbora za organizaciju, kulturne udruge „Trpanj odma“, te pokrovitelja cijelog predstavljanja Turističke zajednice Trpanj, ovo gostovanje će imati odgovor na Danima Sarajeva u Trpnju planiranim za maj 2014. godine u Trpnju.

Umjesto preporuke, zahvaljujući prijateljima sa Pelješca, sarajevsku će bijele zimske noći obasjati zlatno sunce Dalmacije.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.