Čola: Ja pripadam ovom gradu
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Čola: Ja pripadam ovom gradu

Sarajlije će u  2018. godinu će ispred Vječne vatre ući sa regionalnom muzičkom zvijezdom Zdravkom Čolićem.

„Ja pripadam ovom gradu, poštujem ga i prihvatam da budem tu bez obzira na druge ponude”, rekao je popularni Čola i dodao kako je riječ o posebnoj emotivnoj priči.

Kantonalni premijer Konaković kazao je da je prošlogodišnji doček postavio visoke standarde.

„Posebno mi je zadovoljstvo što je promocija ovog događaja na nivou kakav Sarajevo zaslužuje“, rekao je Konaković. Predsjednik TZ KS Muzur izrazio je očekivanja da će ovaj događaj privući veliki broj turista u Sarajevo.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je rekao da je siguran da će ovo biti najbolji institucionalni organizirani doček Nove godine.

„Prvi put sarajevska čarolija će trajati tri noći uzastopno, od 30. decembra do 1. januara, čime će glavni grad BiH potvrditi titulu najbolje destinacije u ovom dijelu Evrope za novogodišnji show“, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Prema programu, sarajevska novogodišnja čarolija počet će u subotu, 30. decembra u 18 sati u centru grada uz najpopularnija djela klasične muzike u izvedbi mladih izvođača sa Muzičke akademije. U novogodišnjoj noći Sarajlije će uživati u već pomenutom nastupu Zdravka Čolića, a prvog januara 2018. godine na istoj bini će od 20 sati nastupiti Crvena jabuka.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.