Branko Đurić za Sa.ba: Biti na turneji s predstavom od prije više od 30 godina mi nije neki izazov
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Branko Đurić za Sa.ba: Biti na turneji s predstavom od prije više od 30 godina mi nije neki izazov

Branko Đurić Đuro, glumac, režiser, muzičar, svestrani umjetnik kojeg vole sve generacije, govorio je za portal Sarajevski.ba o svom projektu Đurologija, novoj Audiciji, Bombaj štampi, ali i drugim projektima.

Gdje je Ðuro danas? Kakav je radni tempo, uspije li odmoriti?

Igram Đurologiju nesmanjenom žestinom. Predstava je odigrana skoro 200 puta, a pogledalo ju je preko 100.000 ljudi. Dosta sam i u Beogradu jer režiram novu predstavu Anđelke Prpić, a uskoro stižem u Sarajevo gdje na jesen počinjem sa snimanjem nove serije. Znači tempo je solidan (smijeh).

Hoćemo li vas opet gledati na velikom platnu?

Uskoro izlazi film koji sam snimao prošlo ljeto u Rumuniji s Armandom Assanteom, a uskoro će početi još jedno snimanje na koje čekam već veoma dugo. Ne smijem govoriti još o čemu se radi ali biće veoma zanimljivo.

Kako napreduje projekt “Lude kuće” s Reneom Bitorajcem? Šta budući posjetioci mogu očekivati?

Na jesen otvaramo a posjetioci mogu očekivati ono što im i samo ime obećava – ludu zabavu. Biće tu šaren program sastavljen od predstava, koncerata, zabavnih večeri, kabarea, burleski i svega drugog.

Kako vidite radove bivših kolega iz Nadrealista koji se najčešće oslanjaju odnosno kopiraju koncept Top Liste Nadrealista? Smatrate li da žive od stare slave?

Ne smatram ništa. Svako ima pravo da radi to što hoće i ako je nekome želja da čitav život radi istu stvar, niko ga u tome ne može spriječiti.

Najavljen je povratak Audicije, da li je bilo kontakta od strane producenta?

Zvao me je jednom neko u vezi s tim i imali smo “informativni” razgovor ali poslije se niko više nije javio. Rado bih odigrao nekoliko predstava ako su one kao i prošli put kada smo se okupili humanitarnog karaktera, ali ozbiljno nastupati okolo i biti na turneji s predstavom od prije više od 30 godina mi nije neki izazov.

Kada ponovo možemo očekivati Bombaj Štampu u Sarajevu?

Možda već na jesen ali prvo moramo snimiti nešto novo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.