Povodom 71. rođendana, Fudbalski klub Sarajevo objavio je promo spot koji prikazuje spoj različitih generacija, koje žele ništa više od uspjeha svog voljenog kluba.

” Ljubav je kad zabiješ gol, a ja se grlim sa neznacima, što se zovu porodica. Bordo porodica. A porodica je važna, porodica je temelj, a naša raste iz dana u dan.

Živimo u vremenu kad se ljubav ne mjeri razbijenim tranzistorima zato što je Hase pogodio prečku u devedesetoj, zastavom što se šila danima pred derbi, suzama zbog promašenog penala u polufinalu Kupa Maršala, srećom od svemira većom kad igraš u transu, a protivnik nema nikakvu šansu…

Ali ne daš se ti, još uvijek si onaj isti fudbalski romantik što svojoj vjernoj publici piše drame i sretne i tužne, još uvijek nas sve veže ista ljubav, ona što mjere nema.
Časno i dostojanstveno. I trebamo ti mi, baš kao što ti trebaš nama. Rasteš iz dana u dan, a s tobom raste i tvoja porodica. I vole te širom Bosne i Hercegovine, vole te i širom Evrope, širom svijeta. Ima nas mnogo, mnogo onih kojima srce zaigra kada mislimo na tebe.

SARAJEVO – TO JE VIŠE OD FUDBALA!”