Bordo fudbaleri poraženi u Vrapčićima od Veleža
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Bordo fudbaleri poraženi u Vrapčićima od Veleža

Fudbaleri Sarajeva su u okviru 18. kola BHT Premijer lige poraženi od domaćeg Veleža rezultatom 2:0.

Sarajevo je počelo u sastavu: Delač, Protić, Rustemović, Alispahić, Velkoski, Tatomirović, Mihojević, Duljević, Benko, Kallasi, Cimirot. Već u trećoj minuti Benko šutira, a Bobić dobro brani. Dvije minute poslije Janković šutira glavom preko gola Sarajeva.

U osmoj minuti je Benko sa dva metra šutirao pored gola Mostaraca. Rustemović je u 14. minuti šutirao pored desne stative gola Bobića. Tri minute poslije isti igrač pokušava, ali lopta ponovo odlazi pored gola. Igrala se 25. minuta kada je i Alsipahić propbao svoj udarac, a lopta je preletila prečku gola domaćih.

Sarajevo je u 35. minuti preko Benke postiglo pogodak, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije. Dvije minute prije kraja prvog dijela Janković odlično šutira iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi pored same stative.

U drugoj minuti drugog dijela domaći su poveli. Janković je povukao loptu, šutira sa vrha kaznenog prostora i matirao nemoćnog Delača. Tri minute poslije Hebibović šutira u golmana Sarajeva. U 57. minuti Rustemović proigrava Benku koji loše šutira sa ivice peterca.

Velež je do velike prednosti od 2:0 stigao u 58. minuti kada je bivši igrač Sarajeva, Anes Haurdić pogodio za veliko slavlje domaćih navijača. Protić je ubacio, Alispahić šutirao, a Bobić opet odlično reagovao.

U 80. minuti je Rustemović šutirao sa 25 metara, ali nije bilo problema za Bobića. Do kraja Bordo momci nisu mogli ni uz pomoć velikog broja Hordi zla do pogotka.

Olimpic poražen u Tuzli

Fudbaleri Mirze Varešanovića su poraženi na Tušnju. Poveli su Vukovi u 7. minuti golom Pereire. Domaći su poravnali su 42. minuti preko Mujića, a konačnih 2:1 postavlja Zeba sa bijele tačke u samoj završnici.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.