Blic: Jovanka Broz u kritičnom stanju
Foto: Blic

Blic: Jovanka Broz u kritičnom stanju

Udovica Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, je u kritičnom stanju, javlja Blic, dok ostali srbijanski portali nisu objavili ovu informaciju.

Foto: Blic

Foto: Blic

“U posljednja dva dana Jovanka Broz je kritično. Ona trenutno leži bez svijesti, priključena je na aparate”, izjavio je jučer za Blic Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra.

Jovanka Broz primljena je u Urgentni centar 23. augustra u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Nakon prvih ljekarskih intervencija, počela je polako da se oporavlja, ali joj se zdravstveno stanje ponovno pogoršalo.

U posjet prima samo najuži krug rodbine i prijatelja.

U međuvremenu, na pritisak javnosti pokrenula se državna mašinerija da se Jovanki Broz po izlasku iz bolnice nađe adekvatan smještaj jer je vila na Dedinju u kojoj je boravila godinama u ruiniranom stanju i neadekvatna za život. Ponuđene su kuće u Diplomatskom naselju, ali je Titova udovica odbila se bilo gdje vratiti osim u zgradu u kojoj je živjela posljednjih 30 godina.

Zbog njenog trenutno teškog zdravstvenog stanja, svaka priča o stambenom zbrinjavanju pala je u drugi plan. Nažalost, sve se više priča o želji Titove udovice da bude sahranjena u Dom cvijeća, pored supruga, javlja Blic.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.