BH Telecom dodijelio 55 stipendija najboljim studentima
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

BH Telecom dodijelio 55 stipendija najboljim studentima

POGLEDAJ GALERIJU

Svečanost u povodu potpisivanja ugovora o stipendiranju sa 55 studenata sa visokoškolskih ustanova iz Federacije Bosne i Hercegovine održana je danas u BH Telecomu.

Od pristiglih 125 aplikacija studenata iz cijele BiH, odabrano je 40 studenata koji ispunjavaju sve kriterije. Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović je odabrao još 15 studenata s najboljim prosjekom koji će također biti stipendisti ove kompanije.

Žugor Ediba, najbolja studentica Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu je u svom obraćanju istakla da će se truditi da ispuni svoje obaveze iz ugovora i zahvalila kompaniji BH Telecom.

Oni će do završetka svog visokoškolskog obrazovanja primati mjesečne stipendije u iznosu od 200 KM.

Od 2002. do 2012. godine BH Telecom je stipendirao 250 studenata koji su poslije uspješno završenog studija imali mogućnost obavljati pripravnički staž u BH Telecomu, rečeno je na današnjoj svečanoj konferenciji za novinare.

“Sada se i vama pruža prilika da budete među mladim ljudima koji će naslijediti i nastaviti razvijati ono što smo mi dosad stvorili. Imate priliku da kroz rad u našoj kompaniji konstantno učite i stičete nova znanja u oblasti za koju se sada školujete, a upravo je kriterij pri odabiru vas kao stipendista bio taj što ste vi kao mladi i najbolji kadrovi potrebni našim organizacionim jedinicama”, rekao je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.

Osim dodjele stipendija društvena odgovornost BH Telecoma ogleda se i kroz program obavljanja praktičnog rada (studentska, odnosno ferijalna praksa) za učenike i studente koji imaju definisanu obavezu obavljanja praktičnog rada u nastavnom planu obrazovnih institucija kojima pripadaju. Od 2006. do danas kroz taj proces prošla su 1.104 studenata i učenika u svim organizacionim jedinicama BH Telecoma.

Radi održavanja konkurentne prednosti na bh. tržištu, BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti kroz investiranje u nastavno-naučne projekte akademske zajednice i stipendiranje najboljih studenata, kojima se nudi izvrsna mogućnost za profesionalni razvoj”, dodao je Rešidbegović.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.