BH Gas ponovo prijeti, ali još uvijek bez redukcija plina
Foto: Sarajevski.ba

BH Gas ponovo prijeti, ali još uvijek bez redukcija plina

Foto: Sarajevski.ba

Foto: Sarajevski.ba

Uprava BH-Gasa u petak je Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i preduzeću Sarajevogas uputila upozorenje da će zbog enormnih dugovanja obustaviti isporuku plina, piše Dnevni avaz.

Kako je naveo direktor BH-Gasa Mirza Sendijarević, Sarajevogas, uključujući i novembarsku fakturu, duguje BH-Gasu 47.879.017 KM.

“Intenzitet potrošnje raste, pa samim time i iznos faktura, a vaše mjesečne uplate su zabrinjavajuće. U ovom mjesecu uplatili ste 1.400.000 maraka, a samo novembarska faktura iznosi 12.023.382 KM”, napisao je Sendijarević.

On je upozorio da se zbog navedenih činjenica narušava likvidnost BH-Gasa, te dovodi u pitanje plaćanje obaveza ruskom isporučiocu. Ukoliko dugovi ne budu isplaćeni slijedi redukcija plina, a time će najviše biti pogođeni građani.

Primjena upozorenja je odgođena, nakon sastanka ministra Petrovića s predstavnicima BH-Gasa.

“Ponovo ćemo razgovarati o modalitetima plaćanja našeg duga. Dogovoreno je da do kraja mjeseca platimo 6.000.000 KM, a u januaru kompletnu fakturu. Razgovori će biti nastavljeni u četvrtak, do kada moramo dati 3.800.000 KM”, rekao je Petrović za Dnevni avaz.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.