Zmajevi žele pobjedu i na Islandu
Foto: Denis Ruvić, Sarajevski.ba

Zmajevi žele pobjedu i na Islandu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u posljednjem meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Islanda igrati bez našeg našeg ključnog igrača i vodećeg strijelca kvalifikacija Mirze Teletovića. Mirza u Rejkjavik nije otputovao zbog privatnih obaveza.

Unatoč tome, u bh. taboru kažu kako će pokušati pobjedom zaključiti kvalifikacioni ciklus, i bez poraza se plasirati na zavšnicu Evropskog prvenstva 2015. godine, devetog u historiji naše košarke.

“Nije baš da ovaj meč ništa ne znači, jer bi se moglo desiti da ekipa sa četiri pobjede, odnosno pobjednik grupe, bude bolje rangirana prilikom žrijeba grupa za Evropsko prvenstvo i dobije lakše protivnike na završnici iduće godine. Znači, motiva imamo, kao što smo imali i u svim prethodnim utakmicama, pa čak i prijateljskim. Želimo pobjedu i zbog toga da bismo kvalifikacije završili na najbolji mogući način,” rekao je za Dnevni avaz Marko Šutalo, koji je u ključnoj pobjedi nad Britancima ubavcio 14 poena uz stopostotan učinak iz igre.

Susret se igra večeras od 21.30 sati po našem vremenu u dvorani Laugardalshal, kapaciteta 2.800 mjesta.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.