Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je za Andoru gdje će 28. marta igrati kvalifikacionu utakmicu protiv domaće selekcije.

S obzirom na to da je BiH imala loš start u kvalifikacijama, svi su svjesni da je u ovoj utakmici sve osim pobjede ravno katastrofi.

“Svjesni smo šta znači ova utakmica i naravno da moramo pobijediti.  Samo tri boda nas ostavljaju u igri za plasman”, rekao je novinarima novopečeni reprezentativac naše zemlje Edin Cocalić i dodao da: “Sve dok ima šanse za plasman, treba vjerovati.”

Sličnog je stava i Ermin Bičakčić, koji kaže da svi znaju koji je cilj.

“Znamo šta znaju ovi iz Andore, tako da smo oprezni što se tiče njihove igre, ali i znamo svoju snagu. Uvjeren sam da smo bolja ekipa i da možemo pobijediti. Da nema nade za plasman na EURO, ne bih bio ovdje i pričao s vama”, kaže Bičakčić.

“Znamo kakav je protivnik. Znamo šta nas očekuje. Najvažnije je da damo sve od sebe na terenu i ubijeđen sam da možemo slaviti”, rekao je istakao da je siguran da je BiH bolja ekipa i da može slaviti u ovom susretu.

Selektor Mehmed Baždarević je, s još nekim igračima, posjetio Predsjedništvo BiH, te su oni naknadno stigli na Aerodrom Sarajevo.

On je u izjavi za medije istakao da su svi igrači odlično radili i da su imali vrhunske uslove.

“Sada ostaje ono najvažnije i najljepše, da u subotu budemo u najboljoj formi. Znamo šta nas čeka. Protivnik je takav kakav jeste i moramo izbjeći zamku i ne shvatiti protivnika olako. Kojih 11 će istrčati? Imamo neke ideje, ali to je najmanje važno u ovom momentu. Moramo biti svi spremni da odgovoriti na ono što nas čeka u Andori u subotu navečer”, rekao je Baždarević.