Zmajevi nadigrali Britance i slavili u Londonu
Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Zmajevi nadigrali Britance i slavili u Londonu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je veliku pobjedu protiv Velike Britanije, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Slavili su naši reprezentativci 67: 80.

Britanci su izgubili i prvu utakmicu kvalifikacija protiv selekcije Islanda 70:83.

Utakmicu su počeli Stipanović, Šutalo, Gordić, Kikanović, Mitrović, a interesantno je da se Duško Ivanović odlučio da u početnu petorku ne uvrsti našeg najboljeg igrača i kapitena Mirzu Teletovića.

Dobro su otvorili utakmicu reprezentativci našeg državnog tima i vrlo brzo došli na prednost od 3:11, a do kraja prve dionice ubacili su naši reprezentativci dvanaest poena više od domaćina (11:23).

Nešto izjednačenija igra bila je u drugoj četvrtini, ali su naši igrači na odmor uspjeli otići s prednošću od 15 poena (31:46). Odlično su u treću dionicu ušli naši košarkaši i u jednom trenutku stvorili prednost od čak 23 poena (37:60), ali su Britanci do kraja četvrtine uspjeli smanjiti zaostatak za našom selekcijom na 17 poena (50:67).

Britanci su uz dosta sreće odlično otvorili posljednju četvrtinu. Nešto više od pet minuta prije kraja smanjili su domaći na sedam poena zaostatka, ali su na kraju naši reprezentativci zasluženo slavili s trinaest poena prednosti.

Najbolji igrač na parketu bio je Mirza Teletović s 25 postignutih poena, uz 6 skokova i dvije asistencije. Sjajnu pariju odigrali su Mitrović i Kikanović sa po 12 postignutih poena, Stipanović je ubacio 10, dok su Gordić i Šutalo postigli po devet poena. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Daniel Clark s 14 postignutih poena.

Naredni meč reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u nedjelju u Tuzli protiv Islanda.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.