Ženski tenis u BiH dobiva pojačanje?
Foto: itftennis.com

Ženski tenis u BiH dobiva pojačanje?

Slovenka Tadeja Majerič  izrazila je želju da nastupa pod zastavom BiH, što bi bila velika stvar za tenis u našoj zemlji, javlja novinska agencija Patria (NAP).

Majerič, koja se trenutno nalazi na 134. mjestu svjetske WTA liste, nastupala je na nekoliko super jakih turnira, na kojima je ostvarila zapažene rezultate, a u profesionalnoj karijeri, koja traje od 2005. osvojila je sedam ITF titula u singlu i tri naslova u dublu.

Majerič je rođena 31. avgusta 1990. godine u Mariboru.

Protekle godine, tačnije u novembru, ostvarila je i svoj najbolji ranking u karijeri, plasiravši se na 111. mjesto WTA liste, a za Fed kup selekciju Slovenije nastupala je u tri navrata.

“Imam jako mnogo prijatelja iz BiH, a odnedavno moj agent je postao Narcis Bećirević, sa kojim sam razgovarala o mogućnosti da nastupam za BiH. Sviđa mi se ta ideja i ukoliko dođe do razgovora sa Teniskim savezom BiH, spremna sam ozbiljno razmisliti o tome”, kazala je Majerič, koja je jedna od kandidatkinja za nastup na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016.

Poređenja radi, najbolje plasirana bh. teniserka na WTA listi u ovom trenutku je Jasmina Tinjić, koja je na 252. poziciji.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.