Veliki broj Sarajlija odazvao se plenumu, u petak novi sastanak
Arhiva / Foto: Damir Hajdarbašić, Sarajevski.ba

Veliki broj Sarajlija odazvao se plenumu, u petak novi sastanak

Veliki broj građana i građanki Sarajeva odazvao se današnjem plenumu u Centru za kulturnu i medijsku dekontaminaciju. Tačnije, odziv je bio pre veliki, jer je prostor koji se nalazi u sklopu Kampusa bio premali da primi sve one koji su željeli prisustvovati skupu i iznijeti svoj stav i prijedloge.

Tako je van prostorija Centra ostalo više od 250 građana i građanki.

Foto: Sarajevski.ba

Preko 250 građana izlaganja slušalo na kiši / Foto: Sarajevski.ba

Prisutni su pozvali na promjene, te iznijeli nekoliko zahtjeva koje bi trebalo sprovesti. Mlada sarajevska dramaturginja Asja Krsmanović iznijela je interesantan prijedlog da Vlada do kraja mandata radi na volonterskoj osnovi.. Drugi prijedlozi odnosili su se isključivo na smjene Vlade na nivou Federacije. Također su iznijeli prijedlog da se osnuje predsjedništvo plenuma koje bi zastupalo interese građana. Međutim u takvoj atmosferi bilo je jako teško artikulirati zahtjeve, te je odlučeno da će plenum biti ponovo održan u petak u 17,30 sati u dvorani Zetra.

U petak na plenum ponijeti klizaljke

Ipak, vrlo je vjerovatno da to neće biti lokacija na kojoj će se okupiti građani glavnog grada naše zemlje, jer je u Zetri postavljena ledena ploha, te bi u tom slučaju građani trebali doći na klizanje.

Do petka je ostalo dovoljno vremena da se pronađe nova lokacija, te da se dobro organizuje plenum kako bi svi građani mogli iznijeti svoje stavove. Dotad će se na ulicama Sarajeva i dalje održavati mirni protesti, a naredno okupljanje je najavljeno za četvrtak u 12 sati.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.