Uskoro, Dani komedije: “Nasmij se svijete”
Foto: SATYA

Uskoro, Dani komedije: “Nasmij se svijete”

Umjetnička grupa “SATYA” od 15. do 17.  decembra organizirat će prve Dane komedije: „Nasmij se svijete“, a koji će se održati u amfiteatru Doma mladih.

Na Danima komedije bit će izvedene dvije predstave koje sarajevska publika do sada nije imala priliku vidjeti.

Dani komedije

Foto: SATYA

Prvi Dani komedije: “Nasmije se svijete” započet će sarajevskom premijerom komedije “Otirač”, u kojoj se glumac Ivo Krešić na satiričan način, poigrava i aludira na određen mentalitetski i društveni sloj. “Otirač” je ujedno i tekst koji u žaru svake izvedbe, improvizacijom nužno biva osvježen i osuvremenjen.
Drugog dana premijerno će biti prikazana i komedija “O ljubavi” u kojoj glumci Nikolina Ljuboja i Ivan Skoko pokušavaju naći odgovore na pitanja: Šta je to ljubav?; Kako nastaje?; Zašto se događa?; Kako se manifestira?; Može li, pod tererom godina i navike, izblijedjeti? Ovo je priča o dvoje sasvim običnih ljudi koji su nam svima nalik po tome što se moraju nositi sa slastima i mukama zaljubljenosti.
Predstavom “Costa nostra” biće zatvoreni prvi Dani komedije. U ovoj predstavi igraju Minka Muftić i Elma Ahmetović,a predstava govori o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Nakon borbe kome će on pripasti, dvije ljute rivalke postaju najbolje prijateljice.
Ulaznice su u prodaji od 1. decembra, a možete ih naći na platou ispred Doma mladih, Ulici Ferhadija (kod Tržnice) i biletarnici Bosanskog kulturnog centra.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.