U toku sedmice umjereno do pretežno oblačno vrijeme
Foto: Selma Pleho, Sarajevski.ba

U toku sedmice umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Danas se u toku dana, u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni, po kotlinama će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između – 6 i – 1 °C, na jugu Hercegovine od 1 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 9 °C, na jugu od 9 do 13 °C.

U Sarajevu prijepodne sa maglom, a u drugoj polovini dana bit će sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka oko – 4, a najviša dnevna do 6 °C.

U toku sedmice neće biti velikih promjena kada je vrijeme u pitanju.

U utorak u Bosni će biti pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između – 5 i – 1 °C, na jugu Hercegovine od – 1 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C.

Srijeda će u Hercegovini biti sunčana, dok se u Bosni očekuje dugotrajna magla i niska naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 7 i – 2 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 1 i 4 °C, na jugu od 8 do 12 °C.

Umjereno do oblačno vrijeme, u četvrtak, iznenadit će Hercegovce, dok se u  Bosni se očekuje dugotrajna magla. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 8 i – 3 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 2 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 12 °C.

Iako je tek februar, u petak će nas iznenaditi sunce. Na kraju radne sedmice moći ćete odložiti kape, šalove i rukavice jer će se temperature kretati od 5 °C do 15 °C.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.