U Novu 2017. godinu s  Dinom Merlinom

U Novu 2017. godinu s Dinom Merlinom

Sarajlije i gosti grada će Novu 2017. godinu dočekati na Trgu Bosne i Hercegovine s Dinom Merlinom – zvanično je potvrđeno na današnjoj press konferenciji održanoj u Vijećnici.

Predviđeno je da program počne u 21 sat nastupom DJ duo, Jehana Džihana, benda Divanhana i Dine Merlina. U ime Grada Sarajeva kao glavnog organizatora Javnog dočeka Nove godine već 16 godinu zaredom, zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka je kazao: Od prošle godine razmišljamo kako napraviti manifestaciju regionalnog karaktera jer su nam turistički potencijali i turizam mnogo bitni. Zahvaljujemo Vladi Kantona Sarajevo i četiri gradske općine s kojima organiziramo ovaj projekat, kao i svima koji učestvuju.

Dogradonačelnik Skaka se zahvalio Dini Merlinu što je pristao da bude dio ove projekta i započne jednu novu priču sa svojim rodnim gradom i time ga pozicionira kao regionalni centar ovakvih dešavanja.

Najpopularniji bh. kantautor, Dino Merlin nije skrivao zadovoljstvo i ponos što će po prvi put u svojoj karijeri da nastupi za najsjajniju noć u svom rodnom gradu:

Čast mi je prirediti show koji stoji rame uz rame sa evropskim produkcijama u gradu koji me učinio onim što jesam. Sarajevo ima nevjerovatne potencijale. Ovo će biti pozitivan okidač za duh i tijelo grada. Imamo sve mogućnosti da napravimo dobru priču. Ovi hrabri ljudi iz Grada i Kantona su sa mojim menadžmentom pronašli finansijski okvir koji će pokriti troškove svjetske produkcije. Važno je biti sanjar i san će biti vaš, naglasio je Merlin.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.