Danas otvorenje 6. Sarajevo Holiday marketa
Foto: sahm.ba

Danas otvorenje 6. Sarajevo Holiday marketa

Svečano otvorenje ovogodišnjeg šestog Coca-Cola Sarajevo Holiday market bit će upriličeno  paljenjem bogato ukrašene jelke visoke oko 15 metara.

Najveseliji sarajevski zimski događaj  ove godine će se dešavati na novoj adresi – u parku Hastahana na Marijin Dvoru i to u vremenu od 7. decembra 2016. godine do 14. januara 2017. godine, a u okviru tog perioda Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

Organizatori navode da je na toj lokaciji proteklih dana niknuo pravi zimski grad, koji će tokom 39 dana biti najveća sarajevska zimska atrakcija.

Tradicija da centralnu gradsku jelku pale čelnici Gradske uprave Sarajeva bit će nastavljena, pa će i ove godine prekidač na jelci pritisnuti gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Gradonačelnik Komšić iskazao je zadovoljstvo što i se ove godine organizira Holiday Market u Sarajevu jer to je manifestacija koju imaju svi veliki gradovi u Evropi.
Jako je važno da imamo mogućnost da našim građanima u ovim prazničnim danima možemo pružiti raznovrsne sadržaje. To će biti mjesto na kojem će svi građani bez obzira na starosnu dob naći interes da dođu. Zahvaljujem se Općini Centar što je ustupila prostor organizatoru, a ja sa nestrpljenjem očekujem da manifestacija i zvanično bude otvorena, istakao je Komšić.

Prije i poslije paljenja lampica posjetitelje će zabavljati sarajevski tamburaši, dječiji hor Basic’s, te DJ Santa Sister, a po završetku programa na otvorenom, u PAN Winter Pubu će nastupiti grupa Gonzo.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.