Smijenjen ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić
Foto: Sarajevski.ba

Smijenjen ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je danas novinarima u Sarajevu, nakon što je Zastupnički dom Parlamenta BiH izglasao odluku o njegovoj smjeni, da je on danas, na svoje zadovoljstvo, smijenjen od “onih koji se boje naroda i antikorupcijske borbe”, javlja BHRT.

“Ja sam kao ministar gurnuo grudvu niz brdo, ta grudva borbe protiv korupcije sve je veća. Jako sam ponosan da se to dešava. Raduje me njihov strah i to da me niko nije mogao natjerati da formiram krizne štabove koji ne postoje i tučem nezadovoljni i osiromašeni narod”, kazao je Radončić.

Kako je naveo, pravo parlamenta je da glasa kako želi, ali on nije htio raditi antiustavno protiv opravdane pobune građana.

Poručio je da Savez za bolju budućnost (SBB) BiH, čiji je predsjednik, ostaje snažna opozicija.

“Meni ova pozicija otvara sve mogućnosti da od ovog trenutka djelujem kao lider opozicije i radim svoj posao. Stranka demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratska partija (SDP) BiH uništili su bošnjački politički faktor, osiromašili narod, prekinuli regionalne veze Bošnjaka i nemaju svoj nacionalni program”, poručio je Radončić.

 


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.