Predstavnici Gorske službe spašavanja posjetili Federalno Ministarstvo okoliša i turizma
Foto: fmoit.gov.ba

Predstavnici Gorske službe spašavanja posjetili Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, dr. Edita Đapo, je sa svojim saradnicima u posjetu primila predstavnike Gorske službe spašavanja- stanica Sarajevo, predvođene načelnikom Edinom Merzićem.

Tokom susreta predstavnici Gorske službe spašavanja upoznali su ministricu Đapo sa radom službe, njenom strukturom i problemima sa kojima se suočavaju.
Ministrica Đapo je željela dobiti više informacija o slučajevima sa terena, razmijeniti mišljenja o zakonskim rješenjima koja regulišu rad gorskih službi, kao i čuti njihove prijedloge uređenja gorskih službi.
Istaknut je značaj Gorske službe i za turizam, budući da veliki broj turista posjećuje naše planine i često se nađu u situaciji gdje im je pomoć potrebna, jer se izgube ili povrijede i naglašena je potreba da hoteli posjeduju brošure i kontakt informacije gorskih službi, ukoliko bude potrebe da se turistima ukaže pomoć, kako bi im boravak u našoj zemlji bio ugodan i ostao u lijepom sjećanju.
Tokom susreta Ministrica je  poručila da se konačno mora obezbijediti oprema i pružiti podrška gorskim službama, kako bi njeni članovi-volonteri spašavali ljudske živote u što kraćem roku i sa pozitivnim ishodima. Ohrabrila je volontere gorskih službi da i dalje istrajno rade i pozvala predstavnike vlasti, kao i građane, da pruže podršku ovim hrabrim ljudima.


Imaš vijest za nas?

Pošalji nam potpuno anonimno vijest ili informaciju.